Presentació

Camins a Cavall és més que un centre d’Equinoteràpia, hem creat un nou concepte, l’Equinoteràpia Emocional. El nostre mètode d’integració neix de la convicció que  l’ésser Humà és la suma de totes les seves àrees, emocional, física i mental. La   intervenció terapèutica integral treballa totes les seves àrees, començant pel benestar emocional i una bona vertebració interior. 

Camins a cavall està situat al peu de Montserrat, concretament a la població d’Esparreguera Està dedicat a realitzar sessions d’Equinoteràpia, activitats de lleure conscient, sostenible i adaptat a les necessitats dels nostres usuaris, a la divulgació i investigació de l’Equinoteràpia. 

Camins a Cavall treballa amb un mètode propi i interdisciplinar, fruit de la formació i l’experiència de l’Equip tècnic del centre. Treballem amb la globalitat de l’ésser Humà entès com un tot, atenem cada cas de manera personalitzada i particular, ens ajustem a les necessitats que cada pesona requereix  i li oferim una solució professional i de qualitat. 

L’Equip de Camins a Cavall està format per equinoterapeutes, educadors especials, infantils, socials, psicòlegs, fisioterapeutes I especialistes de l’equitació. El grup d’activitats de lleure està dirigit per persones formades i qualificades en el l’àmbit de l’educació i  del lleure responsable i sostenible.

 

Regina Ballarín

Regina Ballarín és Mestra Educació Especial (Universitat autònoma de Barcelona), Postgraduada Equitació Terapèutica (Universitat de Vic) i Màster en Educació Emocional i Benestar (Universitat de Barcelona).

Equinoterapeuta en el centre hípic Esparreguera durant dos anys, atenent a persones amb limitacions intel·lectuals i físiques.

Des de fa cinc anys dirigeix el centre d’Equinoteàpia Camins a cavall, on desenvolupa la tasca de terapeuta en diferents projectes.

 

  • Teràpia de grup amb adolescents que es troben en situació de risc d’exclusió social. Aquest projecte va néixer d’iniciativa tan dels instituts públics d’Esparreguera com del mateix Ajuntament. Actualment treballa amb tots els instituts del poble.
  • Teràpia de grup per persones amb limitacions intel·lectuals, i físiques. Ha atès persones amb edats compreses entre la primera infància i la tercera edat.
  • Teràpies individuals al centre d’equinoteràpia, dirigides a persones amb trastorns conductuals, emocionals, socials i/o familiars.
  • Directora de Casals d´estiu fonamentats en la pedagogi a de l´escola lliure, nens/es i joves de 7 a 16 anys, independentment de la seva naturalesa.
  • Cooperació internacional a la regió de Piura (Perú), treballant amb nens/es de l´Aldea Infantil San Miguel de l’assentament Los Algarrobos. Programa d’atenció a les necessitats educatives especials dels nens i nenes amb psicopatologies i adaptacions curriculars.
  • Cicle de xerrades per dones dels assentaments humans de Piura, sobre educació, salut i sexualitat.
  • Ha realitzat conferències sobre equinoteràpia a la Facultat d’educació de la Universitat Ramon Llull, a la Fundació Arc de Sant Martí de Martorell,a la Sala cultural d’Esparreguera, a l’Hospital Sant Josep de Manresa, entre d’altres centres. També ha format part del debat sobre la Por al Programa de Televisió Angles.
  • Fundadora i presidenta de l’Associació pel Benestar Emocional, dedicada a treballar la bona salut emocional de la població. Realitza tallers de creixement personal i activitats de lleure adaptat per persones amb discapacitat i les seves famílies.

Equip humà 

Regina Ballarín

Diploplomada en magisteri d’educació especial
Postgraduada en equinoteràpia
Màster en educació emocional i benestar personal
Practitioner en programació neurolingüística
Màster en Pedagogia Sistèmica

Ana Pulpillo

Guia turisme equestre
Diplomada en educació social
Màster en Teràpies Assisitides amb cavalls

Maria Grimalt

Diplomada en Magisteri d’Educació Primària
Màster en Teràpies Assisitides amb cavalls
Certificació EAGALA de Psicoteràpia Assisitida amb cavall